we are architects

bureau SLA ontwerpt, vindt uit en bouwt. Ons team van bevlogen experts werkt met initiatiefnemers aan de ruimtelijke opgaven van vandaag en morgen. In een snel veranderende samenleving bieden we tastbare antwoorden op de vraag hoe we willen wonen, werken en ontspannen, op een wijze die bijdraagt aan het welzijn van mens en planeet.”

we design, invent & build

Onze projecten kenmerken zich door intelligente ontwerp-oplossingen met een hands-on benadering. We houden enorm van architectuur en bouwen, maar we zijn ervan overtuigd dat het nodig is om huidige de bouwmethoden te veranderen. Onze inzet reikt verder dan de bouwsector, om bij te dragen aan bredere maatschappelijke transities. Met onze projecten laten we zien dat dat echt kan: het opzetten van een plastic recyclefabriek voor circulair gevelmateriaal, het goedkoop bouwen van woningen in biobased prefab houtbouw, het maken van een paviljoen van geleende materialen of het ontwerpen van een grootschalig inclusief en circulair cultuurcluster.

bureau SLA

Het in Amsterdam gevestigde bureau bestaat uit een team van architecten, bouwkundigen en bouwers, ondersteund door architectuurhistorici, landschapsarchitecten en duurzaamheids-experts. Naast externe opdrachten werkt het bureau op eigen initiatief en met eigen middelen aan projecten waarin innovatie en experiment nadrukkelijk gezocht wordt. Met een open en onderzoekende houding  worden materiaalgebruik, duurzaamheid, afvalstromen, smart living & working en ontwikkeltrajecten onderzocht en uitgevoerd. Projecten van bureau SLA werden vier keer opgenomen in het Jaarboek van Nederlandse Architectuur.

onze opdrachtgevers

Naast opdrachten voor particuliere opdrachtgevers, heeft bureau SLA recentelijk gewerkt voor: AM bv, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Stichting Bosveld, Stichting Cultuurtempel De Pels, DubbeLL-Buurtontwikkelaars, Woningstichting Eigen Haard, Dutch Design Foundation, Gemeente Haarlemmermeer, Vereniging Hembrug A-elfjes, Koninklijke BAM Groep nv, KBK bouwgroep, Muiderslot, NEMO Science Museum, Gemeente Nijmegen, ProRail, Rijksmuseum Twenthe, Stevast Baas & Groen, Theaterstad Amsterdam, Gemeente Utrecht, Vink Bouw B.V., Waterschap Vallei en Veluwe, St. Woonzorg Nederland, Xior Student Housing, Stichting Ymere.

Peter van Assche

Peter van Assche, oprichter van bureau SLA, werd architect na een succesvolle carrière in de experimentele wiskunde. Naast architect is Peter ook supervisor voor het Utrechtse Beurskwartier. Hij is aangesteld als lector Architecture & Circular Thinking (ACT) aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Peter had gastdocentschappen aan de Hochschule Erfurt (DE), Cornell University (New York, VS) en de Norman Foster Foundation (Madrid, ES). Hij was tot begin 2023 gastprofessor aan het Karlsruhe Institute for Technology (DE) en voorzitter van de Commissie Welstand en Monumenten in Utrecht. In 2023 is hij genomineerd voor Architect van het Jaar. Volg hem @peter_van_assche.

Meintje Delisse

Meintje Delisse studeerde af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, en na als architect werkzaam te zijn geweest bij verschillende bureaus, is ze sinds 2022 zakelijk directeur van bureau SLA. Meintje is een ervaren projectarchitect die zich graag inzet voor de grotere woningbouwprojecten, zoals Heesterveld, De Open Hof, Het Pauwenhof en A11 Hembrug. Meintje heeft tevens gewerkt voor de Academie van Bouwkunst als docent Woningbouwanalyse en heeft gedoceerd aan de Hochshule Erfurt (DE). Ze is architectlid van de Raad van Advies voor NH Bouwstroom.

ons team