bureau SLA draagt bij aan geluk en gezondheid voor mens en planeet. Dat doen we met een team van bevlogen experts.  Samen met initiatiefnemers werken we aan de ruimtelijke opgaven van vandaag en morgen.

Het bureau bestaat uit een team van architecten, bouwkundigen en bouwers, ondersteund door architectuurhistorici, landschapsarchitecten en energie-experts. Naast opdrachten van buitenaf werkt het bureau op eigen initiatief én met eigen mankracht aan projecten waarin het experiment nadrukkelijk gezocht wordt. Met een open en onderzoekende houding  worden materiaalgebruik, energie, afvalstromen, smart living & working en ontwikkeltrajecten onderzocht én uitgevoerd.

Onze projecten kenmerken zich door intelligente ontwerpoplossingen met een hands-on benadering. We houden enorm van bouwen, maar denken ook dat de manier waarop we bouwen anders moet. Wij zetten ons in voor de verandering die niet alleen de bouwwereld, maar de hele maatschappij nodig heeft. Met onze projecten laten we zien dat het echt kan: het opzetten van een plastic recycling fabriek voor circulair gevelmateriaal, het goedkoop bouwen van woningen in biobased prefab houtbouw, het maken van een paviljoen van geleende materialen of het ontwerpen van een grootschalig inclusief en circulair cultuurcluster.

Projecten van bureau SLA werden vier keer opgenomen in het Jaarboek van Nederlandse Architectuur. Oprichter Peter van Assche heeft circa 60 artikelen gepubliceerd in binnen- en buitenlandse vakbladen. Hij is visiting professor aan het Karlsruhe Institute for Technology (D) en aan Cornell University (NY). Daarnaast is hij lector aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, voorzitter van de Commissie Omgevingskwaliteit in Utrecht en supervisor van het Utrechtse Beurskwartier.